Din culise | Alternative- workshop de rasina

workshop de rasina"Mi-am făcut initierea în bijuteria contemporană explorând si experimentând, am utilizat o multime de materiale alternative, iar unul dintre cele pe care le folosesc cel mai mult este răsina. Este un material surprinzător, cu "personalitate" puternică, pe care dacă reusesti să îl controlezi, poate deveni orice, poate căpăta orice textură, are rezistenta mare, nu se schimbă în timp si ceea ce e mai important, poate cataliza transformarea radicală a unei piese într-o bijuterie contemporană.

Piesele din ultimele mele colectii au toate in componenta lor răsină. Pornind de la lucruri simple cum ar fi colorarea si sau folosirea de matrite, până la lucruri mai complexe care implică si alte tehnici complementare, toate contribuie la crearea ?i finisarea alurii unui obiect pentru a deveni o bijuterie contemporană. În decursul workshopului de ră?ină se vor prezenta câteva dintre cele mai importante modalităti de constructie, colorare, turnare a răsinii, confectionarea mulajelor, precum si alte tehnici, în special textile, implicate în alcătuirea unor structuri care să sustină un obiect alcătuit din răsină epoxy sau poliuretan.

Dacă ar fi sa descriu printr-un proverb ce reprezintă răsina pentru mine, as zice că este ca sarea în bucate. Folosita ca atare, poate să nu fie bună însă dacă o stăpânesti si o controlezi, este un ingredient care adaugă o "savoare" minunată unei bijuterii contemporane."

Alina Carp