Cursuri de arta si manufactura pentru copii

cursuri bijuterii copiiNoi sesiuni Amprenta - Cursuri de arta si manufactura pentru copii

Amprenta desfasoara in perioada vacantei de vara o serie de workshop-uri de artă si manufactura adresate copiilor, in sediul Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana. Sesiunea specială de workshop-uri este dedicată micilor artisti nerabdători să cunoască universul din jurul lor.

CE NE PROPUNEM?

Să însotim copiii în descoperirea lumii înconjuratoare si în cunoasterea de sine, prin metode bazate pe explorare si experimentare.

Să facilitam contactul cu materiale si echipamente de specialitate aflate în afara universului comun de cunoastere. Copiii vor avea oportunitatea să modeleze metale si să le îmbine cu pietre semipretioase, să ilustreze basmul preferat prin gravură, toate sub atenta supraveghere a profesorilor.

CURSURI DE BIJUTERIE PENTRU COPII

Workshop-ul de bijuterie este o invitatie făcută copiilor de explorare a propriei creativităti. Cursul pune la îndemâna lor informatiile, tehnicile si ustensilele necesare pentru ce ei să îsi poată materializa ideile în obiecte palpabile – bijuteriile. Vor fi îndemnati si atrasi să se joace într-un mod serios, modelând metalul în forme ce ajung să-i definească, bijuteria finală vorbind despre modul în care vad ei lumea sau pe ei insisi.

Conditii de participare: pot opta sa participe atat pentru o zi cat si pentru seria de 3 zile.Costurile difera in functie de numarul de zile de participare: o zi – 120 ron, 2 zile – 230 ron, 3 zile – 300 ron.

*Costul include toate materialele utilizate, precum si gustarile din pauzele cursului.

CURSURI DE GRAVURA SI LEGATORIE DE CARTE

Workshop-ul de gravura isi propuneaducerea în lumea copiilor a tehnicilor gravurii si legătoriei de carte. Cu ajutorul materialelor de specialitate (cerneală tipografică, rulouri, hârtie de imprimat, tusuri colorate, sfori din aracet) ei vor da nastere, cu propriile mâini, unei povesti ilustrate si legate între două coperti. Vor realiza pas cu pas, pagină cu pagină, o carte mică în care vor ilustra un basm si vor lua contact cu tehnicile specializate de gravură.

Conditii de participare: având în vedere continuitatea proiectelor, este necesara parciparea la cele 3 zile, costul fiind de 300 ron.

*Costul include toate materialele utilizate, precum si gustarile din pauzele cursului.

DETALII ORGANIZATORICE

Interval orar: 10:30 – 13:00 si/sau 14:00 – 16:30
Locul de desfasurare: Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana, Str. Carol Davila nr. 26, sector 5, Bucuresti
Profesori: Andreia Popescu (bijuterie), Mihaela Ivana (bijuterie/psiholog) si Diana Vasilescu (gravura).

Program workshop bijuterie: 20 – 22 iulie, 23 – 25 iulie, 27 – 27 iulie, 30 iulie – 1 august, 6 – 8 august, 10 – 12 august, 13 – 15 august.

Program workshop gravura carte: 20 – 22 iulie, 23 – 25 iulie, 27 – 27 iulie

Ambele workshop-uri se vor desfasura in aceeasi perioada, cu o pauza de o ora intre ele. Workshop-ul de gravura va fi desfasurat doar in luna iulie, urmand sa fie reluat in luna septembrie.

Conditii de participare: aceste workshop-uri se adreseaza copiilor care se incadreaza in clasele primare I-IV!